تاریخچه لباس عروس

لباس عروس و طرح و مدل آن دارای قدمت دیرینه است و در فرهنگ ها کشورهای مختلف متفاوت است. مراسم عروسی می تواند ساده توسط خود افراد و یا مجلل توسط تشریفات عروسی و یا خدمات مجالس برگزار گردد.در مورد لباس عروس نیز باید گفت که در گذشته از رنگ سفید استفاده نمی شده است. به طور مثال در کشور هندوستان رنگ لباس عروس قرمز است و از رنگ سفید برای ادای احترام و در مراسم سوگواری استفاده می شود.

در قرون وسطی ازدواج و پیوند یک قضیه بسیار مهم بوده و نه تنها پیوند بین دو نفر بلکه بین خانواده ها و بسته به جایگاه پیوند بین کسب و کار و 2 کشور محسوب می شده است. خانواده های سلطنتی از پارچه های زربافت و نقره و ابریشم و مخمل گران بها برای لباس عروس استفاده می کردند و فرم لباس پرنسسی با دامن دنباله دار در بین اشراف زادگان باب بود. رنگ مشکی، ارغوانی و قرمز از رنگ های اشرافی محسوب می شدند، همچنین برای دوخت لباس عروس از سنگ های قیمتی استفاده می شد که در نور خورشید می درخشید و جلوه باشکوه و زیبای به لباس می بخشید.

باب شدن رنگ سفید در لباس عروس

در قدیم از رنگهای شاد و روشن برای دوخت لباس عروس استفاده می کردند و استفاده از لباس سفید برای مراسم سوگواری انجام می شد. تا اینکه ملکه ویکتوریا در مراسم ازدواج خود از رنگ سفید استفاده کرد که پس از آن در سراسر اروپا و آمریکا استفاده از لباس سفید باب شد. از 1890 نیز استفاده از لباس سفید عروسی در سراسر دنیا رونق گرفت.
تاریخچه لباس عروس

معانی رنگ های مختلف در لباس عروسی
این معانی از یک شعر نشات گرفته که معانی رنگ ها در لباس را بیان می کند.
لباس عروس سفید: انتخاب درست و صحیح
لباس عروی خاکستری: به مکانی دور خواهید رفت
لباس عروس مشکی: آرزوی بازگشت می کنید
لباس عروس قرمز رنگ: آرزوی مرگ خواهید کرد
لباس عروس آبی: هیشه وفادار و راستگو خواهید بود
لباس عروس سبز: از اینکه دیده شوید خجالت می کشید
لباس عروس زرد: از شوهر خود خجالت می کشید
لباس عروس قهوه ای : در خارج از شهری که هستید زندگی خواهید کرد
لباس عروس صورتی: روح شما در شادی غرق می شود

تاثیر جنگ جهانی بر لباس عروس

تا قبل از جنگ جهانی اول روز به روز زرق و برق و تجملات لباس ها بیشتر می شد. اما در طول جهانی تغییراتی ایجاد شد به صورتی که لباس های کوتاه مد و از زرق و برق آن کاسته شد و ساده تر شد چرا که به پارچه کمتری نیاز داشت. کوکوشال اولین برند معروف بود که لباس عروسی کوتاه را عرضه کرد و در دهه 1920 لباس عروسی سفید رنگ تا زانو با یک دنباله بلند را معرفی کرد. در طول دوره جنگ عروس ها از خرید و دوخت لباس عروسی خود داری کرده وبهترین لباس خود را برای مراسم عروسی خود می پوشیدند.

تاریخچه لباس عروس

لباس عروسی عصر حاضر
امروزه هر خانمی برای مراسم ازدواج خود لباس عروسی خود را بر اساس اندام و طرح و نقش مد نظر خود دوخته و یا به صورت آماده خریداری می کند و حتی ممکن است در برخی کشور ها عده ای سنت شکنی کرده و رنگ دیگری را برای لباس عروس خود انتخاب کنند. در دوران قدیم تر مراسم های عروسی برخی بسیار ساده و حتی در منزل شخصی برگزار می شد اما امروزه توسط تشریفات عروسی طبق سلیقه عروس و داماد به طور مجلل برگزار می گردد.

2018-08-12T08:10:18+00:00