آزمایش قبل از ازدواج – چرا قبل از ازدواج آزمایش می دهیم؟

آزمایش قبل از ازدواج – چرا قبل از ازدواج آزمایش می دهیم؟ هر زوجی که قصد ازدواج با هم را دارند، باید قبل از ازدواج فرایندی را طی کنند. زوج ها با هم آشنا می شوند و خانواده ها پایشان کم کم به ماجرا باز می شود. عروس و داماد و خانواده های آن ها سرانجام به توافق نهایی می رسند. آنها قبل از آنکه بخواهند قدم از قدم بردارند باید با محضر هماهنگ کنند تا خطبه عقد جاری شود. اولین شرطی که محضر برای شما می گذارد این است که زوجین یکسری آزمایش باید انجام بدهند. ما در این مقاله به بررسی این آزمایشات می پردازیم. با میراکل همراه باشید تا متوجه شوید که باید چه آزمایشهایی انجام دهید و اصلا چرا باید آنها را انجام دهید؟
اول از هر چیزی باید خدمتتان عرض کنم که، شما پایه های زندگی خود را باید با توجه به سلامتی خود و همسرتان بنا کنید. در کل هدف از انجام این آزمایش ها این است که؛ به شما اطمینان داده شود که زندگیتان را با سلامت و تندرستی شروع می کنید و در صورتیکه احیانا دچار مشکل خاصی هستید، متوجه آن شوید و به فکر رفع و دفع مشکل باشید.
شرط اول و اصلی جاری شدن خطبه عقد در واقع ارائه برگه سلامت جسمی زوجین است. برای بررسی و انجام آزمایش ها در بدو ورود به مراکز مربوطه از زوجین نمونه خون و ادرار می گیرند و در عرض چند ساعت جواب آزمایش را به آن ها ، جهت ارجاع به دفتر ثبت ازدواج می دهند.
گفتیم که از خون و ادرار زوجها نمونه گیری می کنند. لازم است عرض کنم که هر کدام از نمونه های ذکر شده برای بررسی چه مواردی به کار می روند.

اگر مراسم عروسیتان در پیش است، می توانید دفترچه ی راهنمای عروسی را از زیر دانلود نمائید.

دانلود دفترچه راهنمای عروسی
مدارک لازم جهت آزمایش قبل از ازدواج

اصل کارت ملی و دو قطعه عکس از هر کدام از زوجین

مراحل آزمایش و دادن جواب اصولا دو روز زمان می برد که شامل آزمایش خون و آزمایش ازدواج و شرکت در کلاس های آموزشی می باشد.
بیماری های خونی مشکل ساز در ازدواج

از زوجین خون گرفته می شود و سپس برای بررسی بیماری های خونی، بیماری های مقاربتی ، بیماری های ژنتیکی استفاده می کنند.
در صدر بیماری های خونی بیماری تالاسمی قرار دارد که به طور خلاصه در ادامه به بررسی آن می پردازم.

اما نمونه ادراری که از زوج ها گرفته می شود برای بررسی چه مواردی مورد آزمایش قرار می گیرد؟
بررسی اعتیاد زوجین بصورت جدا به کمک نمونه ادرار صورت می گیرد و در نهایت اعتیاد یا عدم اعتیاد آن ها مشخص خواهد شد.

آزمایش قبل از ازدواج
بررسی ابتلا یا عدم ابتلا به بیماری تالاسمی

ابتدا یادآور می شویم که این یک مقاله کاملا علمی نیست و هیچ لزومی ندارد که ۱۰۰% با اصطلاحات پزشکی و علمی سر و کله بزنیم. فقط برای فهم اینکه چه روندی طی می شود لازم است که حداقل آگاهی و دانش مورد نیاز را داشته باشید لذا به معرفی چند مفهوم ساده بسنده می کنیم.
اول اینکه آگاه باشید که هموگلوبین چیست تا بحث تالاسمی را شروع کنیم.
“هموگلوبین یک ماده مفید در بافت خون شما است که نقش یک حمل کننده را دارد، بر روی این ماده اکسیژن سوار می شود که سلول ها را قادر می سازد اکسیژن را به قسمت های مختلف بدن برساند”
مغز استخوان: “یک بافت استخوانی است که فعالیت های مربوط به خونسازی در بدن را بر عهده دارد”
حواستان به اصطلاحاتی که نوشتم تا اینجای کار باشد. در بیماری تالاسمی بخش خونساز بدن یعنی مغز استخوان دچار مشکل می شود و به واسطه این مشکل هموگلوبین به اندازه کافی ساخته نمی شود. بنابراین در اکسیژن رسانی بدن هم اختلال به وجود می آید. به طور کلی ما دو نوع تالاسمی سراغ داریم:
۱- تالاسمی مینور

تالاسمی مینور : در اصل تالاسمی مینور به صورت کلی یک بیماری محسوب نمی شود، مگر در یک حالت. فرض کنید که یک شخص دچار تالاسمی مینور است. این شخص مشکل خاصی برای ادامه زندگی ندارد منتهی مطلب وقتی با یک شخص که اتفاقا او هم مبتلا به این نوع تالاسمی است ازدواج کند، به احتمال زیاد فرزندشان با بیماری تالاسمی ماژور به دنیا می آید. ( البته احتمال زیاد ظاهرا اصطلاح جالبی نیست و بصورت کامل تر و علمی تر به احتمال ۲۵% فرزند متولد شده از آن ها دچار بیماری تالاسمی ماژور می شود )
۲- تالاسمی ماژور

اما اینکه تالاسمی ماژور چه بیماری است را خدمتتان عرض می کنیم.
بطور کلی گفتیم که در هر دو نوع تالاسمی مشکل در تولید هموگلوبین داریم و به اندازه کافی هموگلوبین در خون وجود ندارد. اختلال در تولید این ماده با ارزش منجر به کم خونی شدید می شود. کم خونی آن هم از نوع شدیدش به نوبه خود مشکلات بزرگتری را برای شخص مبتلا به تالاسمی ماژور به وجود می آورد. بزرگترین مشکلات ناشی از کم خونی در تالاسمی ماژور :
– پوکی استخوان
– مشکلات مربوط به سیستم قلبی عروقی
– مشکلات دستگاه گوارش
– بروز اختلال در عملکرد غدد داخلی (برای مثال اختلال در لوزالمعده و به دنبال آن ابتلا به دیابت).
سرانجام با وجود این همه مشکل و دردسر، طبیعی به نظر می رسد اگر خدمتتان عرض کنم که طول عمر افرادی که دچار تالاسمی ماژور هستند به مراتب کمتر از اشخاص عادی است. لازم به ذکر است که تالاسمی یکی از بیماری های ارثی خطرناک تلقی می شود.

آزمایش قبل از ازدواج
آزمایش و مشاور ژنتیک به چه منظوری انجام می شود؟

اول بگویم که این نوع آزمایش برای هر زوجی تجویز نمی شود و فقط در موارد خاص زوجین لازم است که حتما آزمایش ژنتیک بدهند.
ببینید همه ما می دانیم که بیماری های ارثی زیادی وجود دارند گه از والدین به فرزندان آنها بصورت ارثی منتقل می شوند. هدف اصلی در این آزمایش این است که وجود یا عدم وجود عوامل زمینه ساز بیماری های ارثی بررسی و شناسایی شود. گفتیم که این آزمایش ها شامل هر زوجی نمی شوند. پس دقیقا چه کسانی ملزم به انجام این آزمایش ها هستند؟
– ازدواج فامیلی با هر نسبتی که دو طرف داشته باشند محکوم به انجام آزمایش و مشاوره ژنتیک هستید.
– در حالتی که زوج ها خودشان از لحاظ سلامت مشکلی متوجهشان نباشد، ولی یکی از بستگان نزدیک و درجه یکشان دچار نوعی بیماری ارثی یا نادر باشد. در این حالت زوجین حتما باید مشاوره ژنتیک و آزمایشات لازم را بگذرانند.
– در صورتیکه نامزدتان در مراکز پرخطر مشغول به کار بوده یا هست هم مجبورید این نوع آزمایشات را انجام دهید. البته نه هر منطقه خطری! برای مثال مهندسین محترمی که در مراکز هسته ای کشورمان مشغول به فعالیت هستند یا عزیزانی که در کارخانجات مواد سمی و شیمیایی کار می کنند و در معرض اختلالات ژنتیکی قرار دارند.
– در صورتیکه یکی از طرفین دارای بیماری مادرزادی است و طرف دیگر سالم است هم باید مشاوره ژنتیک و آزمایشات لازم را پشت سر بگذارند.
بیماری های مقاربتی مشکل ساز در ازدواج

خب این هم از آزمایش و مشاوره ژنتیک و آزمایش بعدی که بررسی می کنیم آزمایش مربوط به بیماری های مقاربتی است.
بیماری های مقاربتی از جمله بیماری های است که توسط رفتارهای پر خطر جنسی از شخصی به شخص دیگر منتقل می شوند. از جمله بیماری های مقاربتی مشهوری که همه ما می شناسیم میتوان به ایدز، سوزاک و سفلیس اشاره کرد.

آزمایش عدم اعتیاد

اعتیاد بنیاد زندگی را از هم می پاشد و شروع زندگی با این معضل بزرگ اصلا جالب نخواهد بود. مصرف مواد مخدر و حتی سیگار باعث ایجاد انواع بیماری های عصبی و روانی می شود. از سوی دیگر باروری زنان با مواد مخدر به شدت کاهش پیدا می کند. با همین اعتیاد احتمال دارد فرزندانی به دنیا بیایند که دچار درجاتی از عقب ماندگی ذهنی باشند. به دلیل امکان تقلب در نمونه ادرار، این نمونه گیری با حفظ حریم شخص در حضور ناظر و حتی دوربین های مدار بسته انجام می شود. برای انجام آزمایش اعتیاد اصلا لازم نیست که ناشتا باشید.
آنچه که بطور خلاصه خدمتتان عرض کردم آزمایشاتی بود که قبل از ازدواج همه بایستی انجام دهند.
مشاوره قبل از ازدواج

پس از انجام این آزمایش ها نوبت به برگزاری کارگاه آموزش و مشاوره در خصوص زندگی زناشویی می رسد. در این کارگاه به اهمیت سلامت جنسی و روانی طی زندگی زناشویی پرداخته می شود و نکات لازم جهت ایجاد رابطه جنسی موفق ذکر می شوند. در ضمن در مورد ویژگی های خاص هر دو جنس مرد و زن بصورت جدا برای طرفین نکاتی گوشزد خواهد شد.
امیدوارم که از این مقاله چیزهایی دستگیرتان شده باشد و با نظرات خودتان ما را در ارائه هر چه بهتر محتوا برای شما عزیزان یاری دهید.

2019-05-16T06:53:17+00:00